sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Lapsettomuusmateriaalia

Muutama vuosi sitten harkitsin lapsen tekemistä yksin lahjasolulla ja kävin juttelemassa asiasta klinikalla. Tänään siivotessani papereita löysin tuolloin saamani esitteen. Se näyttää tältä:





Mitä ilmeisemmin ainakaan muutama vuosi sitten ei siis ollut tarjolla asiallista materiaalia muille kuin (hetero?-)pariskunnille. Toivottavasti nyt on jo toisin. En muista ajatelleeni tuolloin asiasta mitään sen ihmeempää, mutta jos nyt olisin menossa hankkiutumaan yksin raskaaksi, en missään tapauksessa haluaisi saada tällaista esitettä käteeni.

4 kommenttia:

  1. Onpas kammottavat brosyyrit... Nykyään on vähän järkevämmät. ;) Itse sain ihan asialliset, joskin fokuksena kyllä biologinen lapsettomuus ja rivien välissä heteroparioletus, mutta ei sentään kuvissa eikä otsikoissa. Tästä voisi muuten laittaa klinikalle palautetta. He tosin eivät näitä esitteitä itse tee, mutta viesti voisi kulkea heidän kauttaan eteenpäin. Sateenkaaripareille on onneksi nykyään omia esitteitä. Itsellisille naisille suunnattua läpyskää en ole nähnyt.

    VastaaPoista
  2. Aika karmiva brosyyri kieltämättä :D! Tämä ei missään tapauksessa ole klinikan vika, materiaali on ulkopuolisen toimijan kamaa, eikä varmaan vain yksinkertaisesti ole ollut muutakaan annettavaa siinä vaiheessa. Brosyyristä löytyy mm. lohduton taulukko hedelmällisyyden laskusta iän myötä ja se lienee relevanttia tietoa myös yksin lasta tekevälle. Hyvä kuulla, että nykyään on jo jotain järkevämpää annettavaa. En tiedä, miten tämä asia pitäisi ratkaista. Ehkäpä ei olisi kauhean vaikeaa tehdä sellaisia esitteitä, joissa ei oletettaisi yhtään mitään parisuhdestatuksesta?

    VastaaPoista
  3. Nähdäkseni täysin mahdollista, kunhan tekijöillä olisi tahto. Noissa mun vihkosissa on esim. kappaleiden aluissa näitä "kun pariskunta on yrittänyt lasta", "kun pariskunta päättää hakeutua"... Voisi jättää pariskuntajutut pois ja keskittyä vain lääketieteellisiin faktoihin, tehdä sitten vaikka eri esitteen aiheesta "lapsettomuushoidot ja (hetero)parisuhde". Ehkä vielä parempi vaihtoehto olisi sivuta samalla naispareja sekä itsellisiä naisia, eihän siihen menisi kuin puoli sivua.

    Inspiroiduin tästä laittamaan palautetta suoraan omat esitteeni laatineelle taholle! Tuun kertomaan jos vastaavat. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan mahtavaa! Kerro ihmeessä jos vastaavat! Jos olisi kaksi esitettä: Tavallinen esite normiheteropariskunnile ja sellainen b-sarjan esite kaikille friikeille ;)

      Poista